11. 11. 2011

16.11.2011 15:58

9. Schůzka

11. 11. 2011 (Klubovna)

Dnešní schůzku jsme zahájili hrou s názvem „kuličkovaná.“ Každý si vzal kuličku a Táňa nám udělala uprostřed místnosti bod, ke kterému jsme se měli co nejblíže strefit. Hra měla několik kol a na prvním místě se umístili Deniska Hronková a Míša Kubelková. J

 

                Poté jsme se pustili do výroby ozdobiček na náš soutěžní stromeček.

                Když jsme měli ozdoby hotové, tak jsme si šli zahrát „šíšou proti zdi.“ Hra byla pro jednotlivce. Dostali jsme míček, se kterým jsme se zády opřeli o zeď a dali si ho na hlavu. Úkolem bylo ho dostat postupným zvedáním co nejvýše, aniž by nám spadl.

                „Hádání pantomimy“ byla další hra, do které jsme se s radostí pustili. Po místnosti byly rozmístěné kartičky. My jsme se rozdělili do skupin po třech a zvolili jsme si v ní hádače. Poté jsme si našli v místnosti kartičku, na níž bylo napsáno slovo, které měl hádač uhodnout. Předváděli jsme mu to tak dlouho, dokud to neuhodl, ale nesměli jsme u toho mluvit.

                „Vstaň!“ Takové jméno nesla další hra. Rozdělili jsme se do stejně vysokých dvojic a sedli si na bobek. Poté jsme se chytli za lokty a naším úkolem bylo se postavit dříve, než ostatní dvojice.

Poslední hrou dnešní schůzky jsme se přeměnili v „sardinky.“ Tuto hru jsme hráli ve tmě. Konečně, jelikož hry ve tmě nás obzvláště bavěj . J  Zvolila se jedna sardinka a ta se někde v místnosti schovala. A naším úkolem bylo ji v naprosté tichosti najít. Kdo ji našel, sedl si k ní co nejblíže. Hra se hraje, dokud každý nenajde sardinku.

 

 

 

Na závěr dnešní schůzky nám Monča přečetla pohádky, které budeme hrát na besídkách a od příštího týdne je začneme zkoušet. Rozdělila nám role a texty, které se musíme do příště naučit. Poté už zbýval jen nástup a šli jsme domů.