12.11.2010

16.11.2011 15:44

 

9. Schůzka

 (Klubovna)

Dnes se nás na schůzce sešlo poměrně málo, jelikož všichni byli nemocní. A tak i to byl důvod, proč jsme nemohli začít zkoušet na besídku.

Ovšem nezaháleli jsme a začali jsme dělat výzdobu do oken, každý si vybral vzor, který se mu líbil, ten si vymaloval a vystřihl. Postupně budeme na schůzkách vždy chvilenku vyrábět něco, co souvisí s Vánoci a pak si z toho uděláme výzdobu.

Pak jsme si šli zahrát hru „Kuličková ložiska.“ Sedli jsme do kruhu na židle (bylo tolik židlí, kolik bylo hráčů). Jeden stál uprostřed kruhu a řekl: „Nyní je čas, aby se rozjela kuličková ložiska.“ To spočívalo v tom, že hráč, který má po pravici volnou židli, si na ní přesedne a tento proces se opakuje. Sedící hráči se snažili, aby jejich přesedávání bylo tak plynulé a na sebe navazující, bezchybné, aby jakoby stále byly obsazeny všechny židle. Hráč stojící ve středu měl úkol jasný. Musel využít chybu sedících (zaváhání nebo naopak uspěchání pohybu) a zabrat nějakou židli. Ten hráč, který zůstal stát a něměl svojí správnou židli, šel doprostřed kruhu a hra opět pokračovala.

Tuto hru jsme pak trochu obměnili a to tak, že každý z nás dostal korálek jiné barvy, který držel v ruce, všichni jsme seděli na židlích a Monča losovala korálky. Vždy když vytáhla určitou barvu, tak ten člověk si sedl na vedlejší židli po směru hodinových ručiček. Když tam někdo seděl, sedl si na něho. Ovšem tím pádem když se vytáhla barva hráče, který seděl pod někým, nemohl se hnout, dokud od něj všichni neodešli a neseděl na židli sám. Vždy mohl pokračovat jen ten, co seděl na vrchu židle. Hra skončila, když jsme se všichni dostali na jednu židli J

 

Další hrou bylo „Městečko Palermo – Mafie.“ Sedli jsme si do v kruhu jeden z nás byl vypravěč. 'Do městečka Palerma se nastěhovala Mafie a řádí' Na začátku jsme všichni sklonili hlavu, abychom neviděli na ostatní ('usnuli jsme') a vypravěč řekl: Mafie se probouzí. Mafie se probudila, ukázala na někoho, koho „zabila“ (vyřadila ze hry), poté mafie znovu usnula a vypravěč dál říká: městečko se probouzí bez ….. Ten koho jméno vysloví, přestává hrát. V tu chvíli je volno pro návrhy ostatních, kdo je asi mafie, hlasovalo se a jestliže byla většina hlasů pro jednoho člověka, tak ten dotyčný musel ukázat korálek, čímž jsme viděli, zda jsme zabili mafii, či řádného občana. Hra končí ve chvíli, kdy se hráčům podaří zabít mafii, nebo když mafie vyhraje.

Poslední hrou dneška byl opět „Medvěd,“ který nás strašně baví. Hra se hrála ve tmě. Jeden z nás byl medvěd, který měl zavázané oči, brumlal a snažil se někoho chytit. Když někoho chytil, snažil se poznat kdo to je. Jestliže se netrefil, propustil oběť a hledal dál. Pakliže uhádl, kdo to byl, vyměnili si role. My ostatní jsme se snažili pohybovat co nejpotišeji, aby medvěd neměl hledání tak jednoduché.

Na závěr jsme udělali nástup, kdy Monča vyhlásila soutěž o co nejhezčí a nejoriginálnější výrobek s tématem Vánoc. Máme si ho udělat doma a pak se to odbornou porotou vyhodnotí