14. 10. 2011

16.11.2011 15:54

5. Schůzka

14. 10. 2011 (Klubovna)

Jak jsme se dnes postupně scházeli, tak jsme mezitím začali malovat Berušky, které jsme si vystavili v klubovně na nástěnku.

Když jsme měli domalováno, tak jsme si šli zahrát na hady. Hra se jmenovala                  „Plazení hadů“. Rozdělili jsme se na dvě vyrovnaná družstva a dali si závod o to, kdo se nejdříve doplazí na druhý konec klubovny. Abychom to neměli tak jednoduché, naši vedoucí nám připravili překážkovou dráhu, kterou jsme mezi tím museli zdolat.

Závěr naší schůzky patřil hře s názvem „Rychlé svíčky“. Je to v podstatě obnova židličkované. Všichni jsme se posadili na zem do kruhu, dali si ruce za záda a uprostřed byly přichystané svíčky, ovšem o jednu méně, než nás bylo. Na povel se každý snažil ulovit tu svou svíčku. Ten, na koho svíčka nezbyla, šel se posadit mimo kruh a fandil ostatním. Hra se hrála, dokud nezbyla jen jedna svíčka a dva hráči. Tato hra se pro velký úspěch několikrát opakovala a Monča se Zdenčou nám ji stěžovaly, jak jen mohly. Například svíčky schovávaly, nebo je postavily do jednoho komínku, nebo jsme si museli zavřít oči, atd. V této hře jsme měli pouze dva vítěze a to Máťu Kašpárka a Káju Kaplanovou.