14. 9.2012 (hřiště)

15.04.2013 16:26

 

2. Schůzka

14. 9.2012 (hřiště)

Dnes jsme se opět sešli na hřišti u klubovny, kde jsme chvíli vydrželi, než nás bude více. K našemu velkému překvapení se počet členů opět navýšil a bylo nás celkem 15 dětí a nějaký ten vedoucí.J Jelikož nám hřišťátko u klubovny začínalo být malé, přemístili jsme se na hřiště k hasičské klubovně.

                Zde jsme začali první hrou a to „Vybíjenou všichni proti všem“. Tato hra nás baví asi ze všech nejvíce, a kdyby to šlo, hráli bychom ji pořád dokola. J V poli běhají děti a ten, kdo míč chytí, bije po komkoliv, se mu zachce. Když dotyčný míč nechytí, vypadává ze hry a čeká, než někdo jiný vybije toho, kdo ho vybil. Hra končí, když ve hře zůstane jen jeden hráč.

Po vybíjené jsme si na vydýchání zahráli „Uzel“. Všichni jsme se nahrnuli k sobě do chumlu, kde jsme se zavřenýma očima chytili někoho za ruku. Potom jsme oči otevřeli a snažili se bez přetrhnutí „řetězu“ uzel rozmotat. Hru jsme opakovali třikrát a ani jednou se nám nepodařilo se rozmotat v jeden velký kruh. J

 

Další, rychlejší hrou byly „Pneumatiky“. Zvolil se jeden špendlík, který honil pneumatiky. Když ji špendlík chytil, propíchl ji a pneumatika se vyfoukla (sedla si na bobek). Pneumatika se ovšem mohla znovu nafouknout a to tak, že k ní přiběhla jiná pneumatika a udělaly spolu pět dřepů (nafoukly ji). Hra se hrála, dokud ve hře zůstala alespoň jedna jediná nafouknutá pneumatika.

 

 

Na závěr dnešní schůzky jsme si zahráli „Živé pexeso“. Dva hráči odešli stranou a ostatní si zvolili nějaké téma (zvuky zvířat, pohyby,…). Mezi sebou se domluvili, kdo bude s kým ve dvojici a ta dvojice ukazovala či dělala stejný zvuk nebo pohyb. Když měli vše domluvené, rozestoupili se, aby na ně bylo dobře vidět. Vrátili se k nim dva hráči, kteří stáli opodál a začali otáčet kartičky (děti) na vyzvání jmen. Když bylo dítě vyzváno, udělalo svůj zvuk či pohyb a zase stálo nehnutě. Když hráč našel dvě stejné kartičky, nechal si je u sebe. Vyhrál ten, kdo obrátil nejvíce kartiček.