15.10.2010

16.11.2011 15:41

 

5. Schůzka

(klubovna)

Na dnešní schůzce jsme přivítali opět nové členy - Kamila a Toma Málkovi, Růženku Budilovou a tím se náš počet rozrostl na 13 členů.

Pro podzimní, zimou vlezlé počasí, jsme se dnes poprvé sešli v klubovně. Po seznámení s novými členy a prostředím, jsme šli hned na první hru s názvem „Zamotané zvíře“. Hra spočívala v tom, že každý si sedl ke stolu, dostal papír, tužku a vymyslel si jakékoliv zvíře (pes, tučňák, …) a nikomu to neříkal. Poté jsme na vyzvání všichni nakreslili trup zvířete, který si každý vybral. Po dokreslení trupu jsme si po směru hodinových ručiček posunuli papír k sousedovi a začali malovat hlavu na papír svého druhého souseda. Po zakreslení hlavy jsme opět posunuli papír dále. Hra skončila, až když byly zakresleny všechny části těla. Na závěr každý řekl, jaké zvíře po celou dobu kreslil, a hodnotilo se, jaké zvíře nakonec vzniklo J

 

Další hrou, kterou se pokračovalo, bylo staré dobré známé „Bingo“. Hra plná emocí a napětí, kterou všichni náramně prožívali. Vítězem se nakonec stal Kail Budil. S těsným rozdílem pouhého jednoho čísla, se na místě druhém umístil Tom Málek a místo třetí obsadil Kamil Málek. Bingo se ovšem dohrálo až dokonce, dokud každý nevyškrtal všechna čísla z políček. V průběhu hry jsme se střídali v losování a doufali tak, že si vytáhneme to číslo, které tolik potřebujeme.

 

Po Bingu jsme se rozhodli se trochu rozpohybovat a tak se zahrála primitivní, ale jak se ukázalo, nejzábavnější hra „Židličkovaná“, která se pro velký úspěch několikrát opakovala. Hudbu jsme nahradili vyťukáváním rytmu, kterým ze začátku udávala tempo Monča, poté vyťukával každý, kdo vypadl.

 

 

Na závěr dnešní schůzky jsme si zahráli hru jménem „Spojování částí těl“. Utvořili jsme si dvojice (starší, mladší) a rozdělili se na prvého a druhého. Poté Monča losovala části těl a vždy řekla, jakou částí se má každý z nás dotýkat toho druhého (jedničky – čelo, dvojky – koleno). Našim úkolem bylo tyto dvě části spolu spojit a mezi ně si dát papírek. Když každý měl spojeno, pokračovalo se v losování dalších částí těl. Úkolem bylo se co nejvíce krát pokusit spojit naše části těl tak, aby se ty předešle spojené nerozpojili. Když se tomu tak stalo, vypadli jsme ze hry. Vyhrál ten, který měl nejvíce „spojů“. J


Více zde: https://berusky-lany.webnode.cz/products/a15-10-2010-/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz