23. 9. 2011

16.11.2011 15:52

2. Schůzka

23. 9. 2011 (Hřiště)

První hra, kterou jsme si dnes zahráli, nesla jméno „Čáp ztratil čepičku.“  Hra se hrála tak, že jeden byl čáp, který říkal: „Čáp ztratil čepičku a ta měla barvičku… „ a řekne barvu, kterou pokud možno nemá tolik lidí. Po vyřčení barvy se rozběhne a snaží se někoho chytit, čímž si role vystřídají. Ostatní mají za úkol co nejrychleji najít barvu, kterou čáp řekl a chytit se jí. Kdo se nedrží, je snadným terčem pro čápa.

Další hra se jmenovala „Housenky.“ Rozdělili jsme se do dvou družstev a každé družstvo si postavilo členy za sebe a ti se chytli za pas. Ten, kdo stál na začátku, představoval hlavu housenky, vedl své tělo housenky a zároveň se snažil ukrást ocásek druhé housence. Ten kdo byl na konci housenky, měl zastrčenou mašli za kalhotama a snažil se ubránit si ocas různým vykrucováním a utíkáním před druhým družstvem. Hra skončila, když jedna housenka ztratila ocas, nebo když se roztrhla.

 

Po housenkách jsme si na oddych zahráli „Cukr káva limonáda, čaj, rum, bum.“  Jeden z nás stál cca 50m od nás a vždy když se otočil, řekl: „ Cukr káva limonáda, čaj, rum, bum.“ My ostatní jsme se co nejrychleji rozběhli a na slovíčko bum jsme zastavili a nesměli jsme se ani hnout. Když jsme se pohnuli, museli jsme jít dozadu a začínat od začátku. Vyhrál ten, který se dříve dostal k tomu, co říká a svoje role si vyměnili.

 

Abychom se zase trochu rozpohybovali, tak jsme si zahráli hru „Koťata ve vzduchu.“ Postavili jsme se do kruhu a Zdenča vyhodila balón do vzduchu. Ten kdo ho chytil, řekl stop, všichni se zastavili a hráč s míčem se snaží někoho vybít. Když ho nevybije, tak vypadává ze hry, když ho vybije, tak ze hry vypadává ten, koho vybil.

Na závěr naší schůzky jsme si zahráli „Na myší ocásky.“ Všichni jsme si dali stužku za kalhoty a na povel jsme se v ohraničeném prostoru navzájem honili a snažili si ukrást ocásky. Kdo neměl ocásek, vypadl ze hry. Vyhrál ten, kdo jich měl na závěr nejvíce.