30. 9. 2011

16.11.2011 15:53

3. Schůzka

30. 9. 2011 (Hřiště)

Začátek dnešní schůzky patřil hře „Chodí pešek okolo“. Všichni jsme se posadili do kruhu a zavřeli oči. Jeden z nás byl pešek, který chodí po dobu říkanky (Chodí pešek okolo, nedívej se na něho, kdo se na něj koukne, toho pešek bouchne.) dokola a na slovo „bouchne“ si vybral někoho, koho se dotkl. Jak se ho dotkl, začne před ním utíkat a ten, koho se pešek dotkl, vstal a začal ho honit. Když ho chytl, pešek zůstal, když ne, tak si vyměnili si role.

Poté jsme si zahráli klasickou hru „Kuželky“. Každý z nás měl za úkol na tři hody shodit co nejvíce kuželek. Tuto hru vyhrála Míša Kubelková, druhou příčku obsadila Kája Kaplanová a na třetím místě byla Nikolka Honková.

Abychom se zase trochu rozhejbali, tak jsme si zahráli „Vybíjenou“. Hrálo se všichni proti všem a postupně se pole zmenšovalo, dle toho, kolik zůstalo hráčů v poli. Každý měl dva životy, které si snažil ubránit co nejdéle.

 

Předposlední hrou dnešní schůzky byly „Ovečky, ovečky, pojďte domů“. Na jedné straně hřiště stojí ovečky (všechny děti až na jedno) a na druhé straně stojí jeden, který představuje vlka. Poté se odříkává mezi vlkem a ovečkami říkanka. Ovečky, ovečky, pojďte domů. Nepůjdeme. Pro koho? Pro vlka. Kde je vlk? V lese, Co tam dělá? Houby sbírá. Ovečky, ovečky, pojďte domů….. Když se toto dořekne, ovečky se rozběhnou a snaží se dostat na druhý konec hřiště, aniž by je vlk chytl. Když je chytí, z oveček se stávají také vlci a snaží se pochytat zbytek oveček. Hra končí, když jsou všechny ovečky chyceny.

Poslední, co jsme dnes dělali, bylo „Obkreslování obrázků“. Každý z nás dostal tužku, papír a měl za úkol obkreslit co nejvíce obrázků, které byly položeny po celém hřišti. Hra byla na časový limit a tak jsme museli kreslit co nejrychleji, ale také co nejpřesněji. Po vyhodnocení jsme se dozvěděli umístění a to v tomto pořadí: 1. místo Kája Kaplanová a Míša Kubelková, 2. místo Vikča Lamberská, 3. místo Bára Kubelková, 4. místo Zuzka Jirásková, 5. místo Davídek Mastík, 6. místo Danielka Stará,      7. místo Matyáš Kašpárek a 8. místo Nikolka Honková.