5.11.2010

16.11.2011 15:44

 

 

8. Schůzka

 (klubovna)

Dnešní schůzku jsme zahájili vyráběním rámečků s fotkami, které se pak přikolíčkovali na docházku, aby bylo lépe vidět, která čí je.

My starší jsme si vytvořili k fotce rámeček z kartonu, který jsme si pak nějako pomalovali, dle naší fantazie. Mladší pro ulehčení práce si omalovali karton papíru po stranách a doprostřed pak jen nalepili fotku. Když obrázky uschly, tak si každý přikolíčkoval svůj ke své docházce.

Poté jsme si šli zahrát hru jménem Vikongové“, která nás dokonale rozproudila. Všichni jsme se posadili do kruhu. Určil se jeden Viking, ten zvedl jednu ruku nad hlavu a začnal křičet: "Áááááá!". Ti, kteří seděli v kruhu vedle Vikinga, museli křičet: "Úúúúúú!" a pádlovat rukama od Vikinga pryč. Viking, stále z rukou nad hlavou, ukázal tou rukou na někoho jiného, který přebíral roli Vikinga. Začal zase křičet a zase na někoho ukázal a tak to pokračovalo pořád dál. Kdo hru zkazil (nepádloval nebo nezačal křičet), musel si lehnout doprostřed kruhu. Když to zkazil někdo další, tak si lehl na něj. Hrálo se do doby, dokud nezůstali poslední dva hráči.

Tuto hru jsme hráli i jako jinou možnost a to na Slona, Jamese Bonda a mixér… Hra byla stejná, jen se dělali jiné věci. Když byl někdo slon, udělal chobot a každý co stál vedle něho, mu udělal uši. Když se jednalo o mixér, tak ten uprostřed se točil dokolečka a spoluhráči vedle něho ho objali rukama. Pakliže byl někdo James Bond, tak udělal z rukou pistol a ti co stáli vedle něho řekli: „Ach Jamesi“.

 

 

 

 

Po této hře jsme začali zkoušet příběh na Vánoční besídku. Nejprve jsme si ho přečetli, vysvětlili, co která slova znamenají. Poté jsme si rozdělili role a zkusili si to zahrát. Nakonec jsme se naučili dvě písničky a to My tři králové a Půjdem spolu do Betléma. Každý z nás dostal za úkol se svou roli doma naučit a přinést si patřičné oblečení na příští týden.

 

A na závěr naší schůzky jsme si zahráli hru „Na medvěda“. Hra se hrála ve tmě. Jeden z nás byl medvěd, který měl zavázané oči, brumlal a snažil se někoho chytit. Když někoho chytil, snažil se poznat kdo to je. Jestliže se netrefil, propustil oběť a hledal dál. Pakliže uhádl, kdo to byl, vyměnili si role. My ostatní jsme se snažili pohybovat co nejpotišeji, aby medvěd neměl hledání tak jednoduché.