10.9.2010

16.11.2011 15:38

 

1.Schůzka

(Hřiště)

 Tento školní rok, to bylo poprvé, co jsme se sešli a zahájili tak Berušky na rok 2010/2011. Bohužel, se dnes dostavili pouze dvě děti a to Kája Kaplanová a Káťa Vavříková. Tudíž i počet činností a her byl na dnešek dosti omezen. Ale i tak jsme si pár her zahráli spolu s Mončou, abychom byly alespoň tři. Na schůzku se přijela podívat i Jindra s malým Vašíkem, tak jsme měli malé pozdvižení. J

Jako první jsme hráli „Honzo vstávej.“ Jeden z nás byl honza, který stál asi 50m od nás a pokaždé řekl: „Honzo, vstávej.“ Někdo z nás odpověděl: Kolik je hodin?“ a Honza řekl“ „Pět sloních.“ (existují sloní, čapí, mravenčí, žabí, babička pletla a párala. Babička spadla do záchodu, slepičí, čertí,…) a ten dotyčný udělá 5 sloních. Pak je na řadě další. Hra se hraje, dokud se někdo nedostane k Honzovi a tím si pozice vystřídají.

Další hrou byla „Cukr káva limonáda, čaj, rum, bum.“ Jeden z nás stál cca 50m od nás a vždy když se otočil, řekl: „ Cukr káva limonáda, čaj, rum, bum.“ My ostatní jsme se co nejrychleji rozběhli a na slovíčko bum jsme zastavili a nesměli jsme se ani hnout. Když jsme se pohnuli, museli jsme jít dozatu a začínat od začátku. Vyhrál ten, který se dříve dostal k tomu, co říká a svoje role si vyměnili.

Poté jsme si zahráli hru „Čáp ztratil čepičku.“ Hra se hrála tak, že jeden byl čáp, který říkal: „Čáp ztratil čepičku a ta měla barvičku… „ a řekne barvu, kterou pokud možno nemá tolik lidí. Po vyřčení barvy se rozběhne a snaží se někoho chytit, čímž si role vystřídají. Ostatní mají za úkol co nejrychleji najít barvu, kterou čáp řekl a chytit se jí. Kdo se nedrží, je snadným terčem pro čápa.

A nakonec jsme si procvičili „Tábornické dovednosti“, které jsme získali na letním táboře. Měli jsme více úkolů, jako např. napsat zprávu morseovkou, postavit určený oheň, přinést požadované rostliny, nakreslit co se nám na táboře nejvíce líbilo a naopak co se nám nelíbilo, …


Více zde: https://berusky-lany.webnode.cz/products/a10-9-2010-1/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: