16. 9. 2011

16.11.2011 15:51

 

1.schůzka

16. 9. 2011 (Hřiště)

A je to tu zase. Začal nový školní rok a my se opět setkáváme na Beruščích schůzkách. Pro překrásné počasí jsme se sešli na hřišti a po seznámení s novými členy jsme se vydali vzhůru hernímu odpoledni.

První hra, kterou jsme si zahráli, se jmenovala „Honzo vstávej.“ Jeden z nás byl honza, který stál asi 50m od nás a pokaždé řekl: „Honzo, vstávej.“ Někdo z nás odpověděl: Kolik je hodin?“ a Honza řekl“ „Pět sloních.“ (existují sloní, čapí, mravenčí, žabí, babička pletla a párala. Babička spadla do záchodu, slepičí, čertí,…) a ten dotyčný udělá 5 sloních. Pak je na řadě další. Hra se hraje, dokud se někdo nedostane k Honzovi a tím si pozice vystřídají.

 

Abychom se po Honzovi trochu rozběhali, tak jsme si zahráli „Honičku ve dvojicích.“ Každý si vzal nějakého kamaráda za ruku, jenom baba zůstala sama. Když baba někoho chytla, dvojice si střihla kámen, nůžky, papír a ten kdo prohrál, se vystřídal s babou. Dvojice se při běhu nesměla pustit, jinak vypadla ze hry.

„Vaří se to, peče se to a sní si to“ byla další hra, kterou jsme si zahráli. Postavili jsme se do kruhu a jeden vzal míč a začal říkat: Vaří se to, peče se to a sní si to... V tu chvíli řekne jméno kohokoliv, kdo s námi je na schůzce. Ten, jehož jméno bylo vysloveno, se snaží co nejrychleji chytit míč a říct stop. Ostatní se naopak snaží co nejrychleji utéct, avšak na slovíčko stop se musí zastavit. Potom ten s míčem se snaží někoho z nich vybít. Když ho vybije, vymění si s ním pozici. Kdo je vybit si započítá trestní bod a jde znovu říkat, vaří se to……

Závěr schůzky patřil „Štafetě.“  Rozdělili jsme se na dvě družstva a postavili se za sebe. Poté jsme plnili různé úkoly (skákání po jedné noze, žabáky, kačenky, běh pozadu a popředu, …) a snažili se doběhnout zpět než druhé družstvo. To družstvo, které vyhrálo, si připočítalo bod. Na závěr se body sečetly a vyhlásilo se vítězné družstvo.