21. 10. 2011

16.11.2011 15:54

6. Schůzka

21. 10. 2011 (Klubovna)

Dnešní schůzku jsme zahájili netradiční hrou s názvem „Sirky“. Všichni jsme se posadili na koberec do kruhu a uprostřed byla lahev. Každý z nás dostal 10 sirek, které jsme postupně po jedné dávali na lahev tak, aby nám nespadla. Když nám sirka/y spadly, tak jsme si je vzali zase zpět. Hrálo se, dokud se každý nezbavil sirek a vyhrál ten, který měl všechny sirky na lahvi jako první.

 

 

                Po sirkované jsme se pustili do výroby lesních zvířátek z papíru, podle šablon, které nám půjčila Monča. Mohli jsme si vybrat mezi myškou, srnkou, ježkem, sovou a veverkou. Každý z nás udělal alespoň jedno zvířátko a poté jsme si je vystavili do oken, abychom se jimi mohli chlubit okolí.

 

 

Předposlední hrou jsme se dostali do městečka Palerma, hra se tedy jmenovala „Mafie“. Sedli jsme si do kruhu a  jeden z nás byl vypravěč. 'Do městečka Palerma se nastěhovala Mafie a řádí' Na začátku jsme všichni sklonili hlavu, abychom neviděli na ostatní ('usnuli jsme') a vypravěč řekl: Mafie se probouzí. Mafie se probudila, ukázala na někoho, koho „zabila“ (vyřadila ze hry), poté mafie znovu usnula a vypravěč dál říká: městečko se probouzí bez ….. Ten koho jméno vysloví, přestává hrát. V tu chvíli je volno pro návrhy ostatních, kdo je asi mafie, hlasovalo se a jestliže byla většina hlasů pro jednoho člověka, tak ten dotyčný musel ukázat korálek, čímž jsme viděli, zda jsme zabili mafii, či řádného občana. Hra končí ve chvíli, kdy se hráčům podaří zabít mafii, nebo když mafie vyhraje.

 

O poslední hru dneška s názvem „Barevná kolečka“ se postarala Zdenča, která na papír namalovala kolečka velké asi jako padesátikoruna a každé to kolečko vybarvila jinou barvičkou. Takto měla připravené dva stejné papíry. Rozdělila nás tedy do družstev a každé družstvo mělo fixku přivázanou na provázku. Na Zdenčin povel jsme se vyrovnali do řady za sebou a podporovali ty děti, které právě soutěžili. Když Zdenča řekla barvu, naším úkolem bylo ji najít na papíře a strefit se do ní fixou. Vyhrálo to družstvo, které to zvládlo nejrychleji. Hra se opakovala, dokud se každý neprostřídal.