7. 12. 2012

15.04.2013 16:49

 

13. Schůzka

7. 12. 2012 (Hostinec u Endrychu)

A je to tu, den, na který jsme se připravovali téměř dva měsíce. Všichni jsem se sešli v hospodě u Endrychu v 16 hodin, abychom si stihli ještě alespoň jednou přezkoušet Mikulášskou pohádku. Poté už jen následovalo pilné malování, strojení a upravování kostýmů. A besídka mohla začít.

Než však besídka začala, počkali jsme, až se sejdou rodiče, babičky, dědečkové, tety, strýcové a další. Stoly jsme ozdobili adventními věnci, svícny a perníčky, a v neposlední řadě jsme na ně také položili kroniky, díky nimž jsme se mohli vydat ze současnosti do minulosti a vidět i své vedoucí, maminky a tatínky jako malé děti. Prohlížením a vzpomínáním si naši rodiče čas do zahájení besídky zkrátili.

 

Jakmile odbyla 17. hodina, odebrali jsme se na pódium a po úvodním slovu Jindry jsme se pustili do hraní a zpívání naší Mikulášské pohádky, za kterou jsme na konci sklidili obrovský potlesk.

 

Z pódia jsme se rychle rozutekli k maminkám a tatínkům, jelikož jsme už z dálky slyšeli, jak se k nám blíží čerti s Mikulášem a andělem.

 

Mikuláš s andělem si postupně volali všechny děti na pódium a za básničku nebo písničku a příslib, že budeme hodní, nás obdarovali nadílkou. Některé děti se však od loňského roku nepolepšily, a tak si je čerti rovnou odnesli do pekla.

 

 

 

Když se vystřídaly všechny děti, čerti s Mikulášem odešli a my se celkem unavení rozešli domů.