9. 11. 2012

15.04.2013 16:33

 

8. Schůzka

9. 11. 2012 (Klubovna)

Dnešní schůzku Berušek jsme zahájili „Plácanou.“ Všichni jsme si sedli ke stolu, dali ruce na stůl a propletli je se sousedem. Poté jeden plácnul do stolu a plácnutí kolovalo v určeném směru. Když někdo plácnul 2x, změnil se směr hry. Kdo se spletl, musel dát ruku, kterou udělal chybu, pryč. Hra končí, když zůstane jen pár rukou.

 

 

Po Plácané jsme si zahráli hru na postřeh, a to „Schovávanou.“ Jeden z nás odešel za dveře a mezitím jsme se všichni ostatní domluvili, kdo se půjde schovat. Když přišel hádač zpět do klubovny, měl za úkol poznat, kdo chybí. Postupně jsme se u této hry všichni prostřídali a dostali se tak do role hádače.

No a pak už nastal čas začít trénovat besídku. Letos si všichni zahrajeme na čerty v Mikulášské pohádce. Besídka se nám totiž nezadržitelně blíží a na zkoušení toho je ažaž.

Po chvíli trénování jsme se opět vrátili k hrám. Abychom se odreagovali, zahráli jsme si na „Ptáka Ohniváka.“ Mezi námi jsme zvolili jednoho, který představoval ohniváka. Nandali jsme na něho kolíčky po celém těle a naším úkolem bylo „vytrhat“ Ohnivákovi co nejvíce peříček (kolíčků). Když byl Ohnivák bez jediného peříčka, hra skončila a dali jsme se do počítání. Ten, kdo měl nejvíce peříček, si s ptákem Ohnivákem vyměnil roli a hra začala znovu.

 

Závěr dnešní schůzky patřil hře „Budík.“ Naše vedoucí někde v klubovně schovaly budík, který tikal, a my jsme v tichosti hledali, kde je ukryt.

Poté jsme se rozloučili a odešli domů trénovat na besídku J